7 april

Nu we de landsgrenzen niet meer over mogen, doorbreken we maar andere grenzen. Die van de betamelijkheid bijvoorbeeld.

Waar Lisa en ik normaliter de burgerlijke gedegenheid zelf zijn, en doordeweeks niet eens naar een fles wijn kijken, maakte de coronacrisis dat we gisteravond het glas nog maar eens goed volschonken. Dat deden we onder het genot van een spelletje Party & Co, een spel dat we lostrokken uit de greep van het stof. Voordat we begonnen, zetten we ons schrap bij enkele herinneringen aan dat spel. Eén keer sloeg ik, om een reden die ik niet meer kan reproduceren, drie eetlepels gemalen cayennepeper achterover en één keer sneuvelde een complete tuinset. Met dat bordspel hadden deze gebeurtenissen overigens al lang niets meer van doen, maar beweren dat die avonden zonder Party & Co hetzelfde zouden zijn verlopen, zou onzinnig zijn.

Met wat promillages op zag klapten we het spelbord ook gisteravond dus weer uit en we verdeelden de kaartjes, waar opdrachten voor verschillende categorieën op terug te vinden waren. Nu eens moest de een iets tekenen dat door de ander moest worden geraden, dan volgde een algemene-kennisvraag, en als klap op de vuurpijl moesten er soms woordeloos handelingen uitgebeeld worden. Niet lang na de start deed Lisa zeer overtuigend alsof ze op een kameel klom. Ze voerde de opdracht op het vragenkaartje zó goed uit, dat ik van schrik achteruit deinsde. Hoe was het in godesnaam mogelijk dat, op een doordeweekse maandagavond, temidden van onze prachtige woonkamer, een heuse Afrikaanse kameel was verschenen? Ik nam nog maar een slok om de schrik te boven te komen.

En die slok is het laatste wat ik me van gisteravond kan herinneren. De aanblik van de met lege flesjes bezaaide tafel verraadde vanochtend dat het een gezellige avond moet zijn geweest. Met een bonkende kop ruimde ik alle zooi op. Toen viel me op dat we één eetkamerstoel missen. Normaal gesproken stonden er vier, daarvan was ik toch heel zeker, en nu nog maar drie. Ik begon mijn zoektocht, die nog altijd niet is afgerond, in de tuin en in de schuur, maar dat bleek tevergeefs.
Vanavond drinken we thee.

Terug