NIEUWS


OPTREDEN KEITH HARING CAFÉ

Op 22 september treedt Toon op tijdens een culturele avond die in het teken staat van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring. Meer info hier!


OPTREDEN PAS-FESTIVAL

Op 10 september treedt Toon ’s avonds op tijdens het gratis toegankelijke PAS-festival in Maastricht.
Meer info hier!


OPTREDEN HIER IS NIET…

Het is zo onderhand traditie: op 3 september 2022 treedt Toon op bij Hier is niet … Vorig jaar kwam Adriaan van Dis niet, want hij was te duur . Deze keer komt niet opdagen: Carry Slee. Wie, naast het Genootschap, wel komt, is speciale gast Erik-Jan Harmens. Meer info hier!


OPTREDEN CULTURA NOVA

Op 28 augustus 2022 treedt Toon als onderdeel van Het Genootschap tijdens Cultura Nova op met een voordracht die in het teken staat van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring. Hier meer informatie!


OPTREDEN HEERLEN VAN DER VELDEN VAN DAM

Op 11 juni 2022 leest Toon, als onderdeel van Het Genootschap, tussen 12:00 en 16:00 een aantal keer voor op het plein voor boekhandel Van der Velden van Dam in Heerlen.


OPTREDEN OUTPUT HEERLEN

Op 27 mei 2022 leest Toon voor op een culturele avond in jongerencentrum Output in Heerlen. Meer informatie hier!


PARTY OF LIFE

Op 20 mei 2022 treedt Toon als onderdeel van Het Genootschap (een collectief van jonge schrijvers) op tijdens Party Of Life in Schunck. Het wordt een avond voor én door jongeren die geheel in het teken zal staan van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring. Meer informatie is hier te lezen.


DE OPTIMIST

Op 4 maart 2022 verscheen een verhaal van Toons hand bij de Optimist. Bjorn Nelissen maakte er een fraaie illustratie bij. Het verhaal is hier te lezen!


OPTREDEN CULTURA NOVA

Op donderdagavond 2 september 2021 van 19:30 – 21:00 treedt Toon, als onderdeel van Het Belangrijk Genootschap, samen met andere (jonge) literaire talenten samen op in Boekhandel Van der Velden van Dam te Heerlen. Toegang is gratis.

Meer informatie over de avond is hier te lezen.


PODCAST BIBLIOTHEEK VENLO

In mei 2021 was Toon samen met schrijver Daan Doesborgh te gast in de podcast Biebcast van de bibliotheek Venlo om te praten over schrijverschap. De podcast is hier terug te beluisteren op Soundcloud, en hieronder via YouTube te bekijken:


TOON OP EEN TAS

Voor een leesbevorderingsproject van Cubiss Limburg zullen er in november 2020 teksten van Toon op tassen worden geprint. De tassen worden in een kleine oplage verspreid.


JURY KUNSTBENDE

Op 18 oktober 2020 is Toon één van de drie juryleden van de Limburgse voorronde van Kunstbende. Kunstbende is dé wedstrijd voor jong en creatief talent. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar kunnen deelnemen aan de wedstrijd in acht verschillende categorieën. Toon jureert in de categorie Taal. De voorrondes vinden plaats in poppodium Volt te Sittard.


NIEUWE WEBSITE

Vanaf zaterdag 29 augustus is de vernieuwde website http://www.toonroumen.nl online!


TOON TE GAST BIJ PARTIMENTO

Op 16 augustus is Toon van 12:00 tot 13:00 te gast bij het radio-programma Partimento (omroep Bie Os). Met presentator Peter Hofland spreekt hij daar een uur lang over zijn carrière en laat hij een paar van zijn lievelingsnummers horen.


FINALE WRITE NOW

De live uitgezonden finale van Write Now 2020 is vanaf nu online terug te zien: