Samen ziek

Liefde is pas waarachtig wanneer je een toiletpot kunt delen om er om beurten in te braken terwijl je elk aan een andere zijde van de toiletpot zit. Jazeker, liefde is samen kunnen kotsen. Onder andere om die reden kunnen Lisa en ik zeggen dat we voor elkaar zijn bestemd, dat wat er tussen ons is vele malen verder gaat dan de diepste genegenheid.

Tijdens het eerste jaar dat wij onze ouders inruilden voor elkaar, heerste er in ons landje een griepgolf die zijn weerga nooit meer heeft gekend. Lisa was slachtoffer geworden van deze virusinvasie, waardoor haar maag en darmstelsel op dodenmars moesten. ‘Ik ben niet lekker,’ zei ze op een nacht en spurtte naar het toilet, waar ze onder uitstoting van enkele oerwoudkreten de toiletpot vulde.     
‘Meisjemeisjemeisje toch,’ zei ik, aan de andere kant van de deur, ‘zal ik even binnenkomen?’ Dat vond ze goed, en toen ik de deur openzwiepte vond ik haar oerzielig zittend voor de toiletpot. Ik fluisterde dat ik haar haren vast zou houden als het weer zou komen, en ik was nog niet eens klaar met het uitspreken van die zin en daar kwam het weer, een snoeiharde straal die het porselein haast in stukken brak.
‘Ik weet eigenlijk niet of ik …’ zei ik toen ze klaar was, terwijl zure oprispingen zich volkomen uit het niets van me meester maakten, en plotseling zag ik geen andere uitweg meer dan naast mijn vriendin te gaan zitten en eruit te laten wat eruit moest.
‘Verdomme,’ riep ik toen ik klaar was. ‘Sorry, dat was niet de bedoeling, het spijt m.. och Lisa daar ga je weer,’ en inderdaad, het toiletblokje werd zonder omkijken van de rand gekotst en ik hield volgens afspraak haar haar maar vast.

Zo ging dat rustig verder, om en om, die bewuste avond waarop we de diepe betekenis ontdekten van ware liefde. Toen we ’s nachts, beiden volledig uitgeput en leeggespuugd, in bed lagen, keken we elkaar dwars door het donker aan.   
‘Ik hou van jou,’ zei Lisa, en ondanks dat mijn gehele binnenste leek weggebrand, voelde ik een aangename warmte opzetten.      
‘Ik ook van jou,’ antwoordde ik, aaide de laatste keer die dag door haar haar en viel in een vredige, diepe slaap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s